Ta en paus och bege dig ut på camping. En del blir stressade av att tänka tanken att bege sig ut i naturen men för många av oss är det avkopplande att lämna allt och bara bli ett med naturen.

Det enklaste är att ta din bil med dig och införskaffa ett biltält. Det finns flera olika varianter som du kan ha beroende på vilken biltyp du har. Med ett biltält slipper du tanken på att hitta en plats att sätta upp ditt tält och du har möjlighet att komma högre upp om du vill vara en bit ovan mark för att slippa oroa dig för djur som kan krypa in.

Några saker är bra att gå igenom innan du beger dig i väg för en camping med din bil.

  1. Se till att du vet hur du sätter upp ditt biltält innan du åker så du slipper stå där och försöka hitta täckning på mobilen för att kunna få ihop allt.
  2. Ta med dig mat, mediciner etcetera så att du klarar dig under den period du tänkt vara borta plus någon dag extra för säkerhetsskull.
  3. Innan du åker lämna in din bil på bilservice så du vet att den fungerar bra och inget oförutsett kommer att hända.
  4. Kolla upp din resrutt så att du vet var du kan parkera din bil för natten och även var du har möjlighet att stanna efter vägen. Detta kan minska stressen genom att du vet vad som kommer att ske.
  5. Meddela någon i din närhet att du kommer att resa bort och hur länge du planerar att vara borta samt gärna var du kommer att befinna dig.
  6. Vill du ha extra lugn och ro stäng av din mobiltelefon och njut av helt mobilfritt. Det är då ännu viktigare att du meddelar någon var du kommer att vara och att du inte kommer att vara kontaktbar så de inte blir oroliga.