Minska stress

Stress är något som påverkar vår häsla väldigt mycket. Viss stress är inte negativt och framförallt inte om man ser till att få nog med återhämtning och vila efter. Däremot är den inre stressen och den som ger dig ångest eller olustkänslor. Den stressen som inte är kortvarig och övergående. Denna stress är dålig för din hälsa. 

Det finns många sätt att minska den negativa stressen som även kallas för långvarig stress. Här får man arbeta med stresshantering men även mycket med återhämtning. Du behöver vila för att hjälpa din kropp klara av stressen.

Ett sätt att minska stressen är att se över allt som behöver göras och som stressar dig. Det kanske finns en del saker som någon annan kan göra åt dig. Tex om du inte tycker det är kul och avslappnande att klippa gräset eller fixa med buskar och ogräs så kan du ta hjälp, det finns trädgårdshjälp Karlstad och i andra delar av Sverige. Då blir du av med en sak som stressar dig och du får mer tid att lägga på annat.