Terapihund

WELLBEEING

KBT Terapi i Karlstad -

mot ett liv i balans och harmoni

Samtalsterapi


Känner du dig ständigt stressad och har svårt att njuta av livet?

Kanske har du redan drabbats av utmattningssyndrom och behöver hjälp för att hitta din väg tillbaka?


Kontakta mig så pratar vi mer om vad vi kan göra tillsammans, för att du ska få en bättre tillvaro.

KBT-terapi


Begränsas du av oro och ångest?

Du kan med hjälp av KBT-terapi få verktyg att hantera din oro och ångest.


Hör av dig, så börjar vi...


Att använda hund som hjälpmedel i samtalsterapi?


Forskning visar att de allra flesta människor mår bra av att umgås med djur. Hjärtfrekvens, blodtryck och fingertoppstemperatur hos tex äldre människor , som fått besök av en utbildad terapi-/vårdhund, förbättras kraftigt. Andra studier har visat hur möte med hund (ska "hundmys") frisätter oxytocin i hjärnan (kroppens eget "må bra-hormon" ) – i samma mängd som när en nyförlöst mamma ammar sitt barn. Oxytocinet pressar i sin tur ner kroppens nivåer av stresshormonet kortisol och gör att man mår bättre & blir mer mottaglig för behandling Länk till forskningsrapport.


Som ett ytterligare hjälpmedel i våra samtal kan jag därför erbjuda att min hund Ellie (se bilden nedan) är med i våra samtal - på dina villkor såklart. 


Jag & min hund Ellie har tillsammans utbildat oss till ett sk certifierat terapihunds "ekipage". Att utbilda sig & sin hund till certifierad terapihund är inte helt enkelt. För att ens bli antagen till utbildningen, som arrangeras av Hundens Hus i Sundsvall , måste hunden (och ägaren) genomgå ett lämplighetstest. En terapihund måste vara tillgänglig, glad, positiv och miljöstabil. Efter antagning följer därefter ca 1 års utbildning , praktik ute i vården eller på skolor,  och till sist ett omfattande slutprov.


Hör gärna av dig om du vill veta mer hur Ellie & jag jobbar tillsammans.